Mina första bröllopsbilder - Preview

   Fick följa med och fota bröllop i helgen som var och här är en del bilder ifrån den dagen, detta är bara en preview och inte det färdiga resultatet!

   Mina första bröllopsbilder, vad tycker ni?


Sara ♥ Stefan
28/8 - 2010


Harmony portrait - Nadja sensommaren 2010Modell: Nadja R
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Porträtt från sensommarens senaste fotosession:Modell: Nadja R
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


I want the moon

   Hela sommnaren har jag trånat efter månen, nu fick jag den!
Fotograf: Kristin Lundberg


Behind The Scene:

   Bjuder på en BTS bild ikväll då jag varit ute och plåtat i regnet med underbara Nadja, ljuset var inte till belåtenhet även denna gång då min styling tog sådan tid så jag har bara tur tror jag om jag ska ha fått till någon kanon bild ikväll men man kan ju hoppas!

   De retuscherade bilderna från kvällen får ni kika på imorgon ;)


Fler objektiv till kameraväskan


Porträtt x 3 i studon

   Trots min svacka så tänkte jag försöka mig på lite retusch och här är en, förlåt 3 olika retuscheringar på en av bilderna på Katrine som togs här om veckan.Modell: Katrine P
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Bebisfotografering är nog mitt kall..

   Idag är ingen bra dag för fotografen bakom den här dataskärmen. Bebisar är nog något jag skall hålla mig till känner jag just nu, alla har vi våra svackor i livet och mitt är nog just nu när jag inte känner att jag kan fota modeller. Alltid är det något jag får problem med trots att jag vet att jag kan sminka med tanke påde jobben jag får in.

   Kan hoppas att torsdagen ändrar detta då jag skall få jobba med proffset Nadja som kankse kan höja min självkänsla, sålänge så bjuder jag på 2 bilder till ifrån sötnosen jag skall till ikväll för att fota, fast då får hela hennes familjäven vara med på bild ;)Modell: Novalie
Fotograf: Kristin Lundberg


Fotosessionen med Katrine - Utomhus

   När Katrine var på besök så passade vi även på att fota lite utomhus när det var uppehåll i vädret. Är dock inte så glad att jag använde det objektiv jag använde då jag ej tycker bilderna blir så skarpa som jag vill ha dom. Men men tycker det blev helt okey ändå. Hade dock gjort saker och ting lite annorlunda om det varit idag ;)
Modell: Katrine P
Fotograf & make Up Artist: Kristin Lundberg


Novalie 3,5 månader

   Då var man på dop idag och fick äran att fota dopbilder. Här är några av bilderna på den glada lilla tösen:
Modell: Novali
Fotograf: Kristin Lundberg


1 års fotografering - Angelina

   Det är tur att Angelina blir såhär söt på bild även fast fotografen missat en inställning i kameran så hon ej fotade i RAW-format som det var planerat. Allt är ju så mycket enklare då ;)

   Men sötnosen var iallafall glad i pallen som fanns i studion och här är första bilden på tösen.Modell: Angelina R
Fotograf: Kristin Lundberg


The fabulous Jenny

   En till bild från gårdagens session där jag lekte med studiljuset, underbart!Modell: Jenny J
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag


Modellbild i studion - Lovely

   Detta var en bild jag ratade ifrån början när jag gick igenom alla bilder sen kikade jag lite extra igår och upptäckte att detta kan man göra en rätt häftig retusch med, precis vad jag gjorde. Älskar den om jag får vara ego att säga så, tur att alla tycker olika.

    Idag skall det fotas en ny modell, det ska bli spännande!Modell: Katrin P
Fotograf & Make Up Artist samt Hår: Kristin Lundberg, Jag


Studioljus - Katrin bild 2

   En andra bild ifrån fotosessionen med Katrin i studion förra veckan.Modell: Katrin P
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag


Närbilds fotografering - Triptyk

   Har suttit och kopplat av en stund efter allt besök här i helgen och passade på att kika på mina macrom jag fotade igår kväll på dessa underbara blommor. Ska packa väskan och förbereda mig för en stressig dag imorgon på Cafe Opera, vilken erfarenhet det kommer att bli. Få jobba som Make Up Artist på en riktig visning. Ser verkligen fram emot detta.

   Bjuder på denna skönhet innan jag pysslar vidare:
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag


Skapa dubbelexponering med dina bilder:


Nyfödd fotografering - Oliwer

   NärOliwer kom till världen så kom hans familj på besök i studion för en liten fotosession. Han somnade så sött och jag kunde inte låta bli att ta sömniga bilder av lillkillen. Anledningen till att jag idag lägger ut newborn bilder är nog för att jag igen har fått äran att fota en liten kille som kom till världen i juli. Åh vad jag längtar, planerar fotosesion, rekvisita och bildidèr för fullt här.
Modell: Oliwer
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag


Att fylla år fredagen den 13:e = Underbart!

   Alla säger att fredag den 13:e är en otursdag och att man skall hålla sig inne. Jag tror inte på sådan gammal skrock. Har en bra anledning till det. Idag skall jag ut och omfamna dagen för idag är min födelsedag och denna dag är MIN dag! ;)

   Det börjar vi fira med att lägga ut ett ego inlägg här på bloggen som faktiskt även det handlar om foto och bild. Innan jag började fotografera och innan jag ens hade tanken att utbilda mig till Make Up Artist så var jag faktiskt modell, bildbevis här nedanför. Och som alla andra år så måste jag ju under min födelsedag som sagt få en liten egoboost med ett litet bildkollage, håll till godo:Ni som känner för det får gärna gå med i min grupp på FACEBOOK, Mouzieephoto!


Flicka vid vägen - Dagens bild på lilla vilda Thilda

   Idag var vi nere i studion för att fota lilla Angelina. Jag blev lite smått sur när jag kom hem och upptäckte att kameran INTE var inställd på att spara i RAW-formatet. Usch extra jobb tillmig men men vad gör man lika bra att bita ihop.

   Efter fotosessionen så somnade Thilda i bilen så då passade jag på att åka runt lite på småvägarna ut mot Sundbyholm för att finna locations och fota tösen på när hon vaknade. När tösen väl vaknat till liv var det mer intressant att plocka sten än att posera på bild men här är ändå en av bilderna på stenplockaren:
Modell: Lilla vilda Thilda
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag


Newborn photo - Hugo 8 veckor

    Var ju tvungen att lägga ut denna bild på lillkillens hand nu när ag straxskall ner till studion och fota två små vilddjur. Ni får önska mig lycka till!
Modell: Hugo 8 veckor
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag


Modeveckan i Stockholm 2010

   På måndag bär det av till modeveckan i Stockholm så då blir det inget fotande för min del för jag kommer att jobba som Make Up Artist! Vi får se, kameran kanske smyger ner i väskan trots allt det är ju modevisning. Detta är något jag verkligen ser fram emot.

  De designers som kommer att befinna sig och ha med sig sina kollektioner är bland annat: Filippa K, Camilla Norrback, Ida Sjöstedt, Nina Jarebrink, Whyred etc. De två sistnämnda kommer dock ha sina visningar på tisdagen. Modeveckan kallas för vecka när det egentligen bara handlar om 3 dagar, lite roligt.

   För mer info se Modeveckan.Bild lånad ifrån hemsidan: http://www.mercedesbenzfashionweek.se/


Nyfödd liten Ella - Hemma fotografering

   I vintras fick jag äran att fota Ellas mor när Ella fortfarande låg i magen nere i studion och när jag kom över för att lämna bilderna efter att lilltösen kommit ut kunde jag ju inte låta bli att fota den här lilla sötnosen i vardagsrummet.
Modell: Ella
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag


Outrgaeous Jacquie - Pic 4

   Då var det dags för den sista bilden från Jacqueline och min fotosession i tisdags, även denna retuscherad i quadtone och i färg. Vilken är bäst tycker ni?
Modell: Jacqueline T
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up artist: Kristin Lundberg, Jag


Studioljus - KatrinSåhär går det när man leker med studioljuset!

Modell:Katrin P
Fotograf: Kristin Lundberg, jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, jag


Highkey fotografi

   Här är en till bild ifrån gårdagens alla fotografier i studion och Skogstorp med Katrin. Jag vet bara inte riktigt vad jag tycker om min retuschering så jag frågar er, bu eller bäver? (Som vi brukar säga ;) )Uppdaterad här nedanför, bättre?Modell: Katrine P
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg ,Jag


Min version av modell för en dag:

   Min vän Katrin var uppe och gjorde en modell för en dag plåtning i Stockholm, vilket i mina ögon är till viss del lite av lurendrejeri! INGA retuscherade bilder får du oftast (Det finns otroligt seriösa ställen som har dessa typer av fotosessioner, klankar ej ner på de) betala dyra pengar för med en makeup som är alldaglig och så otroligt trist samt att ALLA bilder som tas på alla människor som åker upp och gör detta ser ju för tusan likadana ut. Usch, nej det drar inte i smilgroporna när jag talar om sådana sessioner.

   I vilket fall, Katrin vann en tävling som jag och en otroligt duktig fotograf vid namn Thomas L hade där hon skulle få en fotosession med oss, mig som make up artist och Thomas L som fotograf. Nu kraschade den ideèn då vi ej var lediga tillsammans denna sommar. Men vad tusan jag tog mig an utmaningen, för stunden ;)


   Och detta är en av de många bilder vi fick till, en bild som jag är ganska nöjd med måste jag säga, detta är min version av annorlunda modell för en dag bilder:Modell: Katrin P
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag
Gömmer mig i fotostudion hela dagen!

   Så där nere kommer jag vara om det är någon som är nyfiken på vart jag befinner mig. Underbara Katrin kommer på en fotosession som kommer vara hela dagen för vi kommer nog kunna göra en hel del och vi kan ju hoppas att det inte regnar hela dagen så vi kan komma ut och plåta lite också.

   Har dock vaknat och har ont i hela kroppen man kan undra vad jag gör om nätterna när jag sover, springer maraton eller något för det känns som om jag varit på gymmet hela gårdagen :) Ne en kopp kaffe, en liten dusch sen är jag på G!

   Nu har jag två funderingar angående macro objektiv, ett Sigma 105/2,8 eller ett Tamron 90/2,8 vad säger ni?!

Outrageous Jacqueline photoshoot pic 3Modell: Jacqueline T
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag


Barncanvas - Anton

   Min bror var över och hälsade på med sin son Anton. Då jag inte har några bilder på busfröet passade jag på att ta några. Då han sprang runt i vardagsrummet och jag ej orkade hämta blixten så blir bilderna lite mörka och korniga men det hindrar inte mig att orna till enr etusch som passar just den sorts bilder och här är en "canvas" retusch på lillkillen:
Modell: Anton snart 3 år
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag


Modellbild - Jacqueline goes outrageous pic 2

   Då var det dags för den andra bilden från fotosessionen med Jacqueline som var helt suverän, detta vill jag göra om!

   Denna gång tycker jag dock att denna bild passar sig bättre i färg så jag kommer få problem sen om jag skall publicera dessa på MB ;) Vad tycker ni?
Modell: Jacqueline T
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag


Modellbild - Jacqueline goes outrageous

   Efter en galen kväll med att ordna röda läppar på en underbar modell vid namn Jacqueline så retuscherar jag den i svartvitt! Underligt va ;) Men jag tycker den svart vita blev så otroligt mycket bättre än den i färg, ni får dömma själva!

   Det blev inte alls som planerat ifrån början, det blev en rockigare look blandat med lite 50-tal men uppiffat till detta årtionde med leggins och stilettklackar ;)Modell: Jacqueline T
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag


När en fotosession går fel & modellen är galen ;)

   En inplanerad fotosession in i minsta detalj som INTE blev så planerad som den var ifrån början ;) Hade bokat dag med fröken Jacqueline, världens energiknippe som inte gör annat än skänker en ett leende på läpparna och hon bara sprudlar av god energi.

   Efter en makeup som inte alls blev som den skulle och en styling som inte liknade den planerade ifrån början begav vi oss ut för att fota på en location som inte var ledig som planerat och när inget går som det ska så får man improvisera, detta är bilder som ni ser inte är speciellt seriösa men jag tycker hon blir bra tösen ändå på bild och kan inte annat än le när jag ser dessa, vad tycker ni?

Modell: Jacqueline T
Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist & Stylist: Kristin Lundberg, Jag


Barnfotografering - Föråldrat fotografi i CS4

När vi var på våran lilla familjeweekend på Öland så fick lilltösen ett fönster helt för sig själv för det var bara 30 cm ovanför golvet och där stod hon och lekte med sin lilla boll när pappa kollade på fotbolls WM. Så mamma som var uttråkad och INTE ville kolla på fotboll passade på att leka med den nya kameran.

    Just nu är jag inne i en liten nostalgisk gammeldags retuschering eller snarare bilderna skall vara gammeldags så såhär ser min inspiration ut just nu och såhär retuscherar jag då:Modell: Thilda S 14 månader
Fotograf: Kristin Lundberg, Moder


Hur du gör en Duotone/Quadtone i CS4:

   Jag är lite svag för duotone och quadtone bilder och för att förklara för er som ej vet vad det är så har jag gjort en liten genomgång här för er som tycker att helt vanliga svartvita bilder är lite trista ;) Jag tycker att på bilder så som himmel och moln kan det bli riktigt stora och häftiga effekter på om man gör på detta vis.

   Jag har CS4 på engelska därav att det står både på svenska och engelska. Den översta bilden är då alltså en vanlig svart vit bild medans den under är en quadtone (Quad står för 4 färger och inte två som i Duotone)


Då börjar vi:RSS 2.0