Syskonfotografering - Kommentera gärna!

   Det var rent ut sagt omöjligt att få en syskonbild på dessa små vilddjur men med lite trolleri så fick jag iallafall fram denna bild, så vad tycker vi om den?

   Bilderna från dagens fotosession på gågatan i Eskilstuna får ni allt se imorgon kväll, på återseende och godnatt!!! :)Simon & Viktor
Fotograf: Kristin Lundberg


Halloweenfotografering av Jacqueline

   Igår fotade jag Jacqueline i studion inför helgens eskapader. Meningen var att vi ifrån början skulle sminkat en "venetisk teatermask" men då jag kände att det är en make up som kommer ta flera timmar drog jag ner det till att göra en kristallmakeup i motljus.

   Vilket inte heller var meningen ifrån början men när jag väl börjar fotografera i studion så får jag mina visioner och då kan jag ändra planerna helt för att få till det jag vill. Är jag inte nöjd med bilderna jag fotar så ändrar jag vinkel, inställningar, ljussätning för att leka fram det jag söker. Är inte den som bara klickar av en massa bilder för att förhoppningsvis få en bra bild utan är VÄLDIGT sparsam när det gäller fotograferingar så det blir så bra det bara kan bli.

   Ibland är jag väldigt glad över att jag utbildade mig till just make up artist och sedan byggde vidare på min dröm att lära mig mer om fotografi för att kunna utveckla mig som fotograf. Detta ger mig en större bredd och jag kan skapa mer än jag kunde innan större förutsättningar helt enkelt så nu kan jag bara säga att detta är vad jag vill göra resten av mitt liv, skapa!

Modell: Jacqueline T
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Novalie 5 Månader - Hemmafotografering

   En annorlunda hemmafotografering med en annorlunda redigering. Och här är resultatet som taget ut tidigare årtionden ;)


Modell: Novalie
Fotograf: Kristin Lundberg 


Hemmafotografering - Black and White

   Lilla underbara Melissa, en bild säger mer än 1000 ord och här är en till bild ifrån hemmafotograferingen hos tösen:Modell: Melissa 5 månader
Fotograf: Kristin Lundberg


Monster i fotostudion - Viktor är i farten

   En av bilderna från när syskonen Ikonen invaderade studion. Och vilka barn sen, den här 8 månaders killen sprang runt överallt att de kan vara så snabb på saker och ting. Underbara små busfrön här är iallafall en av bilderna från torsdagens session med de små.Modell: Viktor 8 månader
Fotograf: Kristin Lundberg


Modell för en dag - Becca

   Vad alla kallar modell för en dag kallar nog jag med "Gör om mig för en dag". Det ska ju passa ALLA! Detta är iallafall de bilderna från gårdagensa fotosession när Becca fick stå modell framför kameran, tackar vi pappa Pelle för. Första bilden är min absoluta favorit, så levande och med det leendet får man vem som helst att smälta!

Modell: Becca S
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Hemmafotografering - Melissa

   Då har man börjat med hemma sessioner hos de som önskar så reser jag hem för att fotografera era barn. Detta är dock Thildas syssling. Då hennes far ej har några syskon så är nog Melissa det närmsta hon kan komma till en kusin ifrån Jaris sida. Trots att vi kallar dem för kusiner även om de bara är sysslingar ;)

   Men här är iallafall en första preview och bild på en av de många vi fick till idag på sötnosen.Modell: Melissa
Fotograf: Kristin Lundberg


Gör om mig för en dag - Becca

   Idag var jag och fotograferade Becca en 16 årig tös som fått vad de kallar "Modell för en dag" fotosession i födelsedagspresent av sin far. Mor och far var såklart med på resan och Pelle, omtalade Pelle som sjunger: "Don't call my name.
Don't call my name, Paparazzi
.." Hahaha. Min lilla assistent, tack för hjälpen din virrpanna :) Fotografering, sminkning och styling ingick såklart. Här är iallafall en av de alla bilder vi tog:Modell: Rebecca S
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Mitt och Jaris bidrag till en vackrare värld - Lovechild

  "Mitt och Jaris bidrag till en vackrare värld!"
Modell: Min dotter Thilda
Fotograf: Kristin Lundberg


Charmed Autumn - Porträtt

   Vilken dag, redigering, syskonfotografering, städning av dagis och en hel slut mamma blir resultatet av det. Tänk att man kan hinna med så mycket på en och samma dag.

   Fick ett gott skratt idag när jag skulle göra lite reklam på min facebooksida Kristin Lundberg - Photography, då jag såg att min sambo lämnat en fin kommentar eller snarare status uppdatering:
"Min sambo är minsann en kvinnlig Rambo. Respekt!"
   Anledningen till det är att jag igår skar upp mitt finger med en köttkniv och istället för att åka till vårdcentralen och sy ett stygn så gjorde jag som hockeyspelarna och tog ett lim och limmade ihop såret (ett lim som INTE förgiftar mig ;) )

   Nu tackar jag för mig och säger godnatt!!!
Modell: Sofia C
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Modellfoto - Chandrika

   I tisdags kom min älskade lilla ballerina från Sthlm för att assistera mig i en fotosession denna gång som make up artist vilket innebar att jag slapp makeupen :) Rätt skönt att inte behöva stå och både sminka för att sedan fotografera efteråt utan bara koncentrera mig på fotona. <tänk att det kan vara så otroligt roligt att bara få fotografera porträttbilder med det där lilla extra, love it!!!

   Tycker dock modellen är lite lik en viss aktris i förhäxad på just denna bilden ;)Modell: Chandrika F
Make Up Artist: Anna Anja Prigoda
Fotograf: Kristin Lundberg


Nyfödd fotosession - Kom in och kika

   I lördags var jag och fotade den här lilla tösen på lite över 2 veckor i hemmets trygga vrå. NU är de redigerade och klara för leverans till föräldrarna som jag hoppas är stolta och nöjda över dessa bilder för jag bara älskar dom. Första bilden och bilden när fötterna är i fokus och hela Nellie är i oskärpa är mina absoluta favoriter.
Modell: Nellie
Fotograf: Kristin Lundberg


Little tiny feet - Nellie

   En till bild på lilla Nellie som jag själv blev helt förälskad i (ego jag). Är svag för denna typen av bilder när man tar en macrobild av bebins små fötter men det är så mycket mer i bilden än bara de små tossingarna.


Modell: Nellie
Fotograf: Kristin Lundberg


Newborn fotografering idag - Nellie

   Var iväg denna morgon för att fotografera lilla Nellie i hemmets trygga vrå. det gick inte som planerat men en preview bild har jag fått till för att visa er innna jag skall lägga mig i soffan och mysa framför tvn :)Modell: Nellie ca 2 veckor
Fotograf: Kristin Lundberg


Hundfotografering:

   Idag var jag över hos min väninna Margot ifrån jobbet som råkar ha världens sötaste hundar. Himla keliga var dom iallafall ;) Jag tog INTE med mig kameran för jag vet hur jag är och skall fotografera allt. Hade ändå fullt upp med att hålla koll på mitt lilla monster.

   I vilket fall som så har Margot en Nikon D40 som jag lånade för att jag trots det ville ta kort på hennes hund som låg på soffan. Jag kan säga att när man är van med en D300s där alla funktioner sitter på kameran så är det inte så lätt att hitta slutartider och annat på en D40 men till slut fick jag till en bild. Brukar fota i RAW men denna gång blev det i JPEG vilket innebär redigering från scratch.

   Från en D40 till en D300s, inte illa ;) Det är då man ser hur mycket man utvecklats som fotograf när man till trots en sämre kamera fått till en bra bild, iallafall i mina ögon och mattes också:D

   Här är ialladall före och efter bilden ifrån min bild, vad tycker ni?

   Nu blev det efter bilden före då jag vet att den syns på bloggpost på facebook allra först ;)


Flickan i de röda gummistövlarna - Tyra Myra Saltsyra

   Man kan ju tro att jag fått en nostalgitripp när jag lägger upp för mig "gamla" bilder. Denna session med skönheten som prompt skulle ha röda gummistövlar till sin fina klänning togs i våras och denna busiga lilla fröken är min lilla söta systerdotter! Så stolt så :)

   ÄLSKAR ögonblicksbilder!
Modell: Tyra
Fotograf: Kristin Lundberg


Studiofotografering - Gravidmage

   En dag för inte så länge sedan så fick jag äran att föreviga Pia och hennes gravidmage. En present till sambon. Här är en av de helkroppsbilder jag tog. Denna dag bjöd både på makeup och fotografering. Man blir nästan lite sugen att skaffa sig en knatte till ;)
Modell: Pia
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Höstfoto - Modell Sofia

   Det enda som har varit bra med den här dagen är nog den här underbara höstbilden jag fått till på Sofia. Otroligt dålig dag har jag haft det känns faktiskt otroligt skönt då att få sätta sig ner och pyssla med det man älskar.

   Vem kunde dock ana att det kunde gömma sig en fotograf och en make up artist i den här lilla pysselmamman?!Modell: Sofia C
Fotograf och Make Up Artist: Kristin Lundberg


Höstbilder - Lilla vilda Thilda poserar

   Ville ha några höstbilder till familjealbummet. Det fick gå fort ikväll med tanke på den låga solen och en trött dotter men fina färger och några små skratt fick jag minsann till. Önskar bara jag kunde få fota detta tidigare på dagen när solen är bättre och barnet är gladare men lika söt är hon för det :)Modell: Thilda
Fotograf: Kristin Lundberg


Barnporträtt - Busiga Leah

   Ett av mina första barnporträtt jag tagit i studion och detta tillsammans med familjen Söderkvist/Boström. Jag är mycket för ögonblicktsbilder och denna bild fick jag vara snabb för att ta då tösen sprang runt och busade över hela studion.

   Detta är dock ingen redigering jag håller mig till idag så det är lite kul att fö egen del se hur man har utvecklats :)
Modell: Lea
Fotograf: Kristin Lundberg


Vulnerability - Svart vitt porträtt

   En bild säger mer än 1000 ord, jag älskar den här bilden på Madeleine sen får hon säga vad hon vill ;) Detta är taget i Kloster kyska under en "londonliknande" lampa, så ljuset var värdelöst, fotografen värdeös men modellen strålande vacker så jag tycker faktiskt inte att det gör något med det höga ISOt och det kornig i bilden för den gör sig underbar som svart vit och som ett "oldphoto"!
Modell: Madeleine K
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Gravidfoton - Pia

   Det färdiga resultatet ifrån Pias gravimage session. Här är 3 av de 6 bilder jag redigerat. Dessa är fine art betonade och de andra är helt i svart vitt fast med vit bakgrund. Håller tummarna för att fröken tycker om bilderna när hon får dom imorgon ;)Modell: Pia
Fotograf: Kristin Lundberg


Fashion shoot - Modell SofiaModell: Sofia C
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


Brudporträtt:

   Ett till porträtt från "brudfotogrferingen" med Madeleine. Denna bild är tagen i motljus som jag sedan gjort en High Key bild av.
Modell: Madeleine K
Fotograf & Make Up Artist: Kristin Lundberg


RSS 2.0