Tänk att något så litet kan vara så stort..

Första riktiga dagen hemma & jag var tvungen att få ta 20 bilder på mig & lillkillen som ej fått sitt namn ännu.

En sak vet jag att fotografera med självutlösaren är en konst när man ej får använda sina händer utan trycka av med stortån på dosan som ligger på golvet & försöka posera samtidigt ;) 


Får vi åka hem?

Det är frågan. Är inne på den 8e dagen på sjukhuset & har precis kommit tillbaka ifrån NEO där min stackars pojke blivit fotograferad under sin provtagning. Vad man får genomleva. Så nu hoppas vi att provet visar att han ej behöver sola vilket jag ej tror men man vet aldrig. Har fått sova jättebra inatt då han ammat så bra så nu hoppas jag bara vikten är bra så vi får åka heeem. Nu vill jag verkligen HEM!

Vi måste ju få chansen att prata om minimonstets namn & få vara en familj igen. Något jag verkligen längtar till.

Sen att få kika på alla underbara bilder från sjukhuset ska faktiskt bli kul. Har mött några kunder i korridorerna vilket jag tycker är lite roligt. Nej nu somnade han här så nu blir det en powernap innan frukost...


Don't mess with the duke!

Idag är det bara gos i sängen här på sjukhuset, det ser ut som om jag boat in mig rejält med allt jag har runt den. Kameran åkte fram så fort grannarna åkt hem här. Otroligt skönt att få vara själv med lillkillen igen.

Han har blivit lite gul idag så vi får se om han får sova. Annars mår inte hans moder så bra. Högt blodtryck igen så mycket vila & mediciner igen för min del. Trycket låg på 140/105 & jag som brukar ligga på 95/75.

Måste iallafall dela med mig av killens morgonfrilla.

Jag säger som Jim Carrey "Don't mess with the duke!"

 


Idag blev det tufft..

Igår fick lillkillen sola hela dagen så denna morgon låg han hos mig & bara gosade för första gången på ett dygn. Har haft en otrolig huvudvärk & ej sovit alls så de skulle ta nya prover på honom för gulsot & låta mig sova lite extra. Skönt tänkte jag då jag skulle vara utvilad när sabon skulle komma.

Då ringer min bättre hälft & berättar att tösen hemma är magsjuk så han måste stanna hemma. Nu får jag ej träffa henne på 2 dygn & det blir inte bättre när sambon berättar att hon igår sagt att "pappa jag är stark, jag klarar det!" om att vara vaken & orka att åka & hälsa på mamma på sjukhuset..

Nu vill jag bara hem..


För fyra dagar sedan..

..födde jag en son. Vattnet gick tio i 7 torsdagen den 19 april & det blev till att packa ihop sig & sambon för att bege sig till sjukhuset. Lillmonstret fick stanna hemma med mormor som rest enda från Norge för att vara vid min sida efter att hon fått beskedet om min havandeskapsförgiftning.

Nu ligger jag här på BB 4 dagar senare med min lille inskriven på Neonantalavdelningen & min kropp skriker bara efter att få åka hem. Idag är också första dagen som min bättre hälft kommer att komma över & vara med mig hela dagen. När man har en dotter hemma så slits man mellan två världar så han har fått varit hemma med henne som inte riktigt förstår varför mamma & lillebror aldrig kommer hem.

4 dagar känns som en evighet & jag vill bara hem till min familj så jag får känna mig hel igen..


Alla nyföddfotograferingar gör att man längtar efter sin egna lilla knodd..

Ibland kan man tro att jag har en torktumlare i magen så mycket rör det på sig därinne. Ett livat barn som jag bara längtar efter att få hålla i min famn just nu. Kan bero på att jag mest är sängliggandes men också på grund av att jag får se alla ljuva små bebisar ifrån alla nyfödfotograferingar jag tagit den senaste tiden.

Imorgon är det tillväxtultraljud och jag har min moder med mig som rest enda ifrån Trondheim Norge för att se hur jag mår och har det. Något som verkligen uppskattas och saknats då jag ej träffat henne på ett år. sedan min syster gifte sig i augusti förra året.


Här är söta lilla Tyra som förevigades för inte allt så länge sedan:Instragram - Photolocations

Efter att dotra blev kidnappad igår av sin moster & kusiner för ett litet slummerparty i Katrineholm begav det sig att hämta tösen.

Efter att försökt komma iväg i 4 timmar som bara resulterat i att jag tvärslockna i sängen & sedan upptäckte att jag svullnat upp så det värker som fasen i kroppen fick Odågan köra för det har jag gett upp nu.

Lika trött igen men fick iallafall chansen att ta bilder på de platser där jag vill ta kort på mina ballerinor på vägen. Något jag velat länge men det får vänta tills bebisen är ute för nu är det bara att koncentrera sig på en förlossning & att minimonstret håller sig i magen & växer till sig.

MEN en gammal ek, en all'e & en står gård skall bli del av mina ballerinabilder det lovar jag.


Det går i släkten..

Fick åka från sjukhuset vid klockan 18 med en parkeringsbiljett på 13:-, what are the odds? ;)

Hem till en dotter som ville brotta ner sin moder det första hon ville. Men inte sådan bra ide kanske då hennes mamma har en lättare havandeskapsförgiftning & nog bara ska ta det lilla lugna.

En liten rolig anekdot dock som fick mig att skratta rätt så rejält denna dag var följande scenario:

"Farmor upptäcker att någon målat med röd krita på golvet & frågar minimonstret om hon vet vem det kan vara. Tösen lägger sig på golvet & inspekterar för att sedan säga, Det var inte jag det var Blixten Mc Queen!"

Till saken hör att när hennes mor var liten så var det inte JAG som målat på väggen, det var ZORRO!

På tal om mödrar, något glädjande idag är att MIN mor kommer & besöker mig hela vägen ifrån Trondheim i Norge!


Lyckodag - Fredag den 13e

Tillbaka på sjukhuset det är fredagen den 13e och jag sitter i väntrummet med nummer 13 som kölapp såklart. Men jag är född den 13e så för mig ska dessa dagar vara lyckodagar.

Igår höll det dock på att bli en extratur till förlossningen. De har bett mig ringa så fort jag får vissa "symptom". Igår svullnade mina fötter upp på två röda & idag värker fötter, ben & händer. Lite värkar under natten & annat som jag oroat mig för men jag hoppas på goda nyheter idag för det är ju trots allt den 13e...


Insåg precis mina begränsningar..

Akta er det kan bli personligt! Just precis nu har jag avslutat ett samtal med min bästa väninna Niffert, ja ni läste rätt för det är vad jag döpte henne till en gång när jag blev arg på fröken.

Var bara tvungen att få prata av mig idag efter att jag förstått att jag nog inte mår så bra alls som jag ger sken av med mina smileys & falska påklistrade leende jag har när jag möter folk & säger att nej det är inget fel på mig, en dag i taget! Jag mår inte bra så är det bara, inse fakta!

Snart dags att frita ett vilddjur & välkomna det till världen till en ack så förvirrad moder som just nu inte vet vad hon heter eller klarar av. Jag glömmer bort saker, har ingen ork & det bränner så förbaskat i själen av att jag ej orkat leka & umgås med min älskade dotter, det svider i mig varje gång jag hör henne leka & skratta med sin fader medans jag får stå på sidan & titta på.

Nog om snyfthistorier jag inser idag mina begränsningar & lägger all min energi på att förbereda mig för en förlossning..

Monstret ska bli storasyster:


Vad vorre jag utan min ängel?!

Var morgon blir jag väckt av något så underbart som min dotters skratt. Min sambo är också med på ett hörn då han väcker henne på mornarna då hon varit så trotsig när jag gjort det men nu är det en annan femma. Att bara ligga och lyssna på dom ger en ro i själen. jag hoppas bara att hon inte blir alltför svartsjuk när lilla Råsa kommer som hon döpt bebisen till och det spelar då ingen roll om det är en pojke eller en flicka för råsa eller Blixten skall den heta. Haha, ideer.

Idag är det tillväxtultraljud igen och det är första dagen jag vaknar och mår helt okey så jag har fått mer jobb gjort än vanligt vilket är helt underbart kan jag säga för nu börjar det trycka på och jag känner att jag verkligen måste hinna klart med alla mina retuscheringar så jag kan börja fokusera på annat.


Tills dess ska jag bjuda på en favoritbild på mitt lilla hjärta i ny retusch som togs förra sommaren precis när vi hade flyttat in i huuuuset!


By the way vad tycker vi om nya headern?Fine Art Nude - Motljus såklart

Kunde man förvänta sig något annat ifrån mig. Fick över en 40 taggare som nog kan halvera sin ålder när man kikar igenom bilderna som togs med den kroppen. Vi hade pratat länge om att föreviga hennes tattueringar och det var riktigt skönt att få någon på besök från gamla jobbet.

Mycket jobbsnack blev det inte för vi hade så mycket annat att prata om och det är ju inte helt fel när det är så. hon gjorde mig inte mindre lycklig när jag sean skall få använda dessa enligt mig ljuvliga Fine art nude bilderna i min portfolio. självklart så finns det bilder med det klassiska svartvita motivet som är något mörkare än dessa men varför börja i den änden när det är såhär jag alltid fotograferar :) Fast dessa har kanske lite mer kort skärpedjup än en motljus effekt just denna gång.Ett möte med lillebror/lillasyster..

Storasyster fick se en 3D bild av vad som gömmer sig i magen på mamma. Inte långt kvar nu & jag tror nog jag ska försöka göra en gravidbild av detta med en stolt storasyster men det får bli när vi är friskare här hemma & förhoppningsvis innan minstingen kommer :)


Gravidfotografering - Motljus, min favorit

Då var vi tillbaka i att fotografera gravidmage i motljus, eller tillbaka och tillbaka jag har nog snarare ej lagt ut några från den senaste fotograferingen då jag varit så inne på att få till mina fine art bilder från dagen som var.

Tycker bilderna ställs i ett helt annat "ljus" när man fotograferar dom i motljus så det skajag allt fortsätta med.Glad påsk - Vilddjur i studion

Fick besök av lillmonstrets kusiner när moster var över och lämnade en bärsjal och babyskydd till sin sjuka syster så jag slipper tänka på det nu innan nästa vilddjur kommer. Detta är ju lite mer vardagsbilder än vad jag brukar lägga ut men någon gång ska man göra det också :)


Under mystiska omständigheter..

Försvann lilltösens napp igår. Fann den i studion på ett väldigt suspekt ställe i ett av stativen. Hmm...


Något frånvarande..

Godmorgon, har varit något frånvarande. Min sambo säger att jag är en annan människa sen helgens besök på sjukhuset. Kanske det jag sover mest & försöker göra klart mina retuscheringsjobb innan bebisen kommer.

Hade inte räknat med att bli dålig i slutet av min graviditet utan kunnat jobba som vanligt. I lördags åkte jag in på sjukhuset & de upptäckte att jag fått högt blodtryck. Sen har jag varit inne to, ons & ska in idag & under helgen..

Jag känner inte riktigt lusten att göra någonting mer än att orka vara med familjen & ta det lungt vilket jag ändå inte kan göra riktigt. Hatar att ha saker liggandes eftersläpades så ska se till att få allt gjort, boa in mig & sen föda barn.

Min dotter är ju min lilla glädjekälla just nu pratar alldeles för mycket man kan undra vem hon brås på ;)

Köpte en skylt till henne som jag bara tyckte var klockren & den ger nig ett leende var gång jag ska öppna dörren till hennes rum:


Ballerinafotografering & Havandeskapsförgiftning?

Det har hänt lite i helgen, har varit inne på sjukhuset och roat mig för fullt, har tydligen fått högt blodtryck helt plötsligt ochhar tendenser till havandeskapsförgifning så nu är det myckert vila framöver. Jag börjar snabbt känna av mina begränsningar men kan ändå finna en hel el guldkorn bland allt mitt bildmaterial som jag får ta del av när jag ej orkar så mycket som jag vill. Pricken över iet var nog huvudvärken som jag fått som de varnat mig för och proteiner i urinen, otroligt spännande. Det blir in till sjukhuset ett par vändor denna vecka, tillväxtultraljud & så skall de ha koll på min blodtryck.

Hade dock en snabb bildvisning igår för mina ballerinor som jag fotograferat under min graviditet här med bilder som skall medverka på en utställning och här är en jag har hållt på att missa helt.

Lite BTS bilder fann jag med, ska dela med mig av dom när väl utställningen skall ske för lite roligt är det allt :)


Här är då julia so jag nog inte kommer att kunna träffa förrän jag har fått min lilla knodd så därför passar jag på att dela med mig av hennes bilder.RSS 2.0