Lady Gaga idag..

Idag är det paus i fotograferandet då jag & min bättre hälft är i Sthlm för att bo lite lyxigt & gå på Lady Gaga.

Det började bra när våran bokning på vår svit blev avbokad så vi fick istället bo mitt i stan vid Stureplan & alla planer fick i kras.

MEN, champagne på rummet & en hel dag på ett haman spa imorgon som kompensation är aldrig fel ;)


Mitt lugna år ledde till mycket jobb.

Hittills har jag haft 45 fotograferingar 2012, allt detta under en graviditet, havandeskapsförgiftning & mammaledighet med 2 barn.

Då har jag ej räknat med mina 25 fotograferingar till min utställning & andra Tfp plåtningar.

Känns rätt bra jobbat för ett år när man skulle ta det lugnt...

Bjuder på en bild med 2 stora stöttepelare som gett mig kraften & inspirationen att göra det jag verkligen älskar!


Lite barnfotografering..

Blir det allt idag, en liten tös ska komma till studion & bli förevigad. Sist hon var här så fotograferades lillebror som då var 4 dagar gammal när han poserade på en gitarr. Så jag ska göra mig själv yr genom att blåsa upp en drös med ballonger.

Tills dess bjuder jag på två bilder från en fotografering jag ej hunnit blogga om ännu.

Ibland så går inte en syskonfotografering som man vill när barnen inte vill samspela framför kameran.

Men barn är barn & jag låter de alltid leka bäst de vill så jag får lite mera spontana bilder. Och om storebror gör grimaser på ena bilden & syster på den andra så kan man trots det rädda bilden det lovar jag, ska demonstrera det senare ;)


Beauty Shoot - Vilken retuschering?!

Tänk att en sådan liten skillnad i Photoshop kan göra en sådan STOR skillnad på bilden. Det tycker iallafall jag och jag har så himla svårt att bestämma mig för vilken jag tycker bäst om. Ni?!

Dessa två är från en fotografering i somras med Caroline där vi fick låna smycken ifrån http://Frozza.se">Frozza.se ifrån märket Elena Gloria som är helt underbara.

Sminket står även Gina Eklindh på Make Up Store för, riktigt skönt att denna gång få sminka modellen kan jag säga & attans snyggt blev det!


Stockholmsbröllop

Förra helgen fick jag en sista minuten bokning som gav mig en tur till Stockholm där jag fick föreviga detta underbara par.

Fick fotografera i Allhelgonakyrkan på Söder en otroligt vacker träkyrka. Efteråt frågade brudgummen om jag fått en bra plats i kyrkan så jag fått några bra porträtt, kände mig rätt nöjd med att försöka vara osynlig då jag stod 1,5 meter ifrån honom & fotograferade utan att han märkte mig ;)


Sista veckan ni..

..kan se min utställning på Eskilstuna Stadsbibliotek. Tänk att en månad kan gå så otroligt fort ska bli spännande att se vad detta leder.

Jag har ju nya projekt på G & nya utmaningar som jag ska ta itu med. Ny hemsida, nya upplägg, nya arbetssätt & nya utmaningar.

Ballerinor kommer jag såklart att fortsätta att föreviga så tro inte att den sista bilden är tagen.

Ni vet om att ni kan köpa mina tavlor? Efter utställning kommer tavlorna finnas för försäljning på hemsidan. De som inte är sålda med andra ord.


En veckas bortgång..

Och se vad man missar. Har hunnit fotografera 2 bröllop denna vecka & imorgon är det parfotografering.

Jag har haft sjuka barn denna vecka så har inte hunnit suttit vid datorn alls, ena med hög feber & andra blev magsjuk så då får man prioritera om lite men nu har jag iallafall underbara bilder att blogga om så jag känner mig nöjd.

Nu är det snart midnatt så det blir en liten preview bara på detaljbilderna som kom till under dagen.


Den flygande fotografen..

Gravid & uppe i luften. Jag har en kollega här i staden som också är fotograf & en god vän. En gång i tiden stod jag även modell hos honom & han hjälpte mig förra året med att komma in på Svenskt Skolfoto. Många delmål små.

Inte nog med det så är han även pilot & har länge lovat mig en flygtur så när han frågade om en andrepilot på Facebook så kunde jag inte låta bli trots min lilla gravida mage. Så lillebror har redan gjort något hans fader aldrig gjort, tagit en flygtur.

Självklart så var kameran med upp!


Nyföddporträtt på gitarr..

Nyföddfotografering på denna lilla pojke på hela 4 dagar ägde rum för en tid sen & nu har jag fått till denna bild efter många om & men.

Hade föräldrarna i bakgrunden när bilden togs så det blev lite extra retuschering. Säkerheten går ju först & man kan inte lägga en sådan skör liten parvel helt ensam så då blir det till att jobba lite mer efteråt om man vill få till ett lite annorlunda porträtt.

Detta är en sneak peek jag bjuder på idag för nu ska jag fotografera bröllop i Sthlm.


Att fotografera bröllop med ett slående tema..

När jag i våras blev bokad för just detta bröllop så var det inga tvivel om att vi skulle sätta ett litet tema på själva fotograferingen. Brudgummen är nämligen musiker så gitarren skulle med.

Bröllopet skulle äga rum i Nyfors men fotograferingen i Sundbyholm. När vi kom ut så var det för det första en bilträff & för det andra så byggde de upp en scen mitt på platsen där vi skulle fotografera.

Lite nervös men med ett så strålande brudpar så skulle det inte bli något problem & en av våra små temabilder som vi skulle få till är den första på bild här nedan & den var otroligt roligt att få till. Lite roligt när man får till en ide man länge planerat att genomföra.

 

 


Aldrig utan min kamera..

Vem sa att man inte kunde släpa med systemkameran överallt?! Sitter i parken med sonen & kikar på när pappa leker med storasyster.

Det är full rulle & medans lillebror är fullt upptagen med att äta på händerna så passar jag på att fotografera storasyster på säkert avstånd. Hon avskyr annars när jag tar fram kameran men nu på avstånd är hon så upptagen med annat att hon inte har tid att se vad jag gör.

Självklart är stativet med för innan vi beger oss hem så måste jag få ta minst 2 IR bilder innan jag känner mig nöjd för dagen.


Gravidfotografering..

Något av det bästa är ju fortfarande att få föreviga en gravid kvinna och när denna kvinnan råkar vara tillsammans med min underbara kusin och de väntar sitt första barn tillsammans så kan det ju inte vara bättre.
 
Tror sonen min håller med då han är väldigt livlig här bakom när han kikar på bilderna som dyker upp på den stora skärmen ;)
 
Att fotografera utomhus skulle jag vilja göra så mycket mer än vad jag gör, snart kommer hösten så det gäller att passa på.
 

Maskeradfotografering

I lördags var det maskerad här hemma & en av mina födelsedagspresenter till mig själv var denna ljuvliga träram jag fann i en vintage butik på gamla stan, den kom väl till pass till en rolig fotograferings ide som jag tyckte passade bra till ändamålet där seriefigurerna rymmer :)


Fotografen fyller år idag..

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det fotografens födelsedag. Jag har funderat på vad jag vill göra idag och jag har bara en tanke i huvudet, barndomshemmet...

Så får jag min vilja igenom så skall jag kidnappa min familj (som är och köper paket, bra planering där) och ta en roadtrip till urskogen och visa mitt barndomshem för min bättre hälft och familj då de aldrig varit där. Nu ska jag bara njuta av tystnaden här..

Självklart måste jag bjuda på ett av mina sminkporträtt, vem sa att man inte kunde ha blått läppstift ;)

På förstasidan idag:

Idag hamnade jag på förstasidan i tidningen med min utställning jag har på stadsbiblioteket under hela Augusti här i Eskilstuna.

Blev ett tvåsidigt reportage i tidningen för just det & min fotografering. Riktigt roligt så jag hoppas det kommer många besökare & ger något bra efter detta.


Inredningstips..

Det är detaljerna som gör det & när jag var & sprang på gamla stan här i Eskilstuna fann jag en riktigt mysig liten butik, Emelies Hår, Hopp & Kärlek. Där inne fann jag dessa små söta "lappar" med sedvänliga citat så som Carpe Diem etc & tyckte de var ett riktigt roligt tillskott till heminredningen. När jag sen fick veta att de kunde ta beställning & skriva vilken text man ville så kunde jag ju inte låta bli & beställde denna som jag hämtade idag. Hur nöjd som helst så nu måste jag in & beställa mera.

Så vill ni ha något eget & personligt tycker jag definitivt att ni skall gå en vända dit. Ge bort i present, kuddar till dopet eller bebisens första filt. Det är helt klart värt det, det lovar jag!


Fine Art Nude - Maternity

Nu har jag fastnat i mina gravidbilder igen & när jag skriver fastnat menar jag att jag bara har ögon för gravida just idag. Det är ju så underbart att få fotografera gravida & snart ska jag få gå igenom min kusins gravidbilder som jag tog här om dagen men tills dess bjuder jag på en bild från en fine art nude fotografering.


Varför man aldrig tar en gravid kvinna på brösten..

Nu ska jag ta och bjuda på mig själv. Under min graviditet så ville jag föreviga magen varje dag & när det väl var dags för parbilderna så var det ju inte seriöst för 5 öre vilket resulterade i ett gapskratt när jag fick se dessa två bilder jag fick till. Så det bjuder jag på ;)


Macro & Bokeh

Fann mina gamla godingar ifrån macrofotograferingen jag hade i våras med mina tulpaner. Lite vatten lite retuschering & vips så är den färgsprakade bilden gjord :)


Systers bröllopsdag:

Grattis älskade underbara syster, du är världens bästa!
 
 
 
 

Vinterkänsla mitt i sommaren

Detta är ju ett lite annorlunda sätt att få en vinterkänsla mitt i sommaren. La ut min första bild på facebook där jag märkte att många trodde det var en vinterbild men så är det ej i detta fall.

Jag har börjar med IR fotografering. För att enklast förklara har jag lånat lite text ifrån wikipedia:

"IR-fotografering, en fotograferingsmetod som möjliggör fotografi utanför det för ögat synliga spektrumet. Metoden har många användningsområden, fotografering genom dimma eller jordatmosfären, mörkerfotografering vilket bland annat görs av polis och militär, inom medicin samt även för att upptäcka sjukdomar hos träd."

Detta görs med ett Irfilter som jag precis införskaffat mig och igår så testade jag denna typ av fotografering som jag länge velat prova med hjälp av 6 bilder i mitt första test. det kräv också en hel del retuschering bör tilläggas då dessa bilder blir helt röda när du tar dom då filtret i sig är rött. Vissa tror att det bara är att konvertera dessa bilder ifrån kameran till svart vitt men riktigt så lätt är det inte men himla kul måste jag säga :)Utställningsdags!

Idag är dagen D, den dagen jag har kämpat med i nio månader har kommit. Idag är det meningen att mitt lilla projekt skall vara slutfört. efter ett x-antal bilder på datorn och endast 18 för visning i Eskilstuna stadsbibliotek ställer jag ut mina fotografier idag men känner mig ändå inte riktigt klar.

Trots variationen av bilder, rörelse, kort skärpedjup, natt foto, undervattensfotografering, projection art och mer därtill vill jag ändå göra mer. Allt detta under en graviditet där jag drabbats av havandeskapsförgiftning som gjorde att jag födde min son en månad för tidigt.

Jag kan lova er att mitt huvud går på fullvarv just nu och jag redan har startat ett nytt projekt så får vi se vart det leder. En kopp kaffe till att börja med sen bär det av ner till att sätta upp mina verk.
 
 
 
För att se fler bilder & Behind the Scene så kika in på min hemsida:www.kristin-photography.se

RSS 2.0