Bröllopsfotografering idag, laddad som få..

Idag står det bröllopsfotografering på schemat och just nu sitter jag och går igenom de exemplbilder som bruden visat mig där de har lite önskemål angående sina bilder. Jag har ett helt upplägg på hur jag skall fotorafera idag och jag hoppas verkligen att det inte kommer att regna. Ska ner och hämta ut ett paraply ifrån Mäster Skoog som skall få medverka plus en hel del annat som ni säkert får ta del av här sedan.

Kommer att få tala engelska idag så om ni undrar sedan varför en del saker står på engelska är det för att brudgum och bestman talar det språket. Detta skall bli så roligt och jag är så laddad för detta ärofyllda uppdrag.


Tills dess så bjuder jag på några bilder ifrån bröllopet som jag fotograferade på nyårsafton.10 nyfödd fotograferingar på 10 dagar:

Att fotografera nyfödda är något jag verkligen brinner för så vad passade då inte bättre att få föreviga sin egna son och ge mig jälv ett minne på vägen en fotografering om dagen i tio dagar. Här är en bild ifrån varje set jag kört ifrån dessa sessioner med honom (och fler finns)

Jag har haft ännu mer ideer om vad jag vill göra för bilder men man kan inte hinna med allt tyvärr så jag får helt enkelt passa på att föreviga de bilder jag har i åtanke när jag blir bokad för nästa nyföddfotografering av kund.Så fort kameran kommer fram..

..är han påväg att ge mig fingret. Tror inte min son uppskattar son mamma bakom kameran ;)


NY rekvisita:

Idag kom en leverans hem till dörren, min nya efterlängtade bakgrund och den invigdes direkt. För att få dotra att ställa upp får man ibland muta fröken denna gång var det mammas klackskor som hon fick låna och det gick vägen :)

Imorgon skall den invigas till kund då jag har en syskonfotografering på dagen.


BTS - Undervattensfotografering

BTS bilder kan man ju även ta under vatten för ett mycket seriöst porträtt på modellerna. Många skratt som även sprider sig under ytan ifrån den senaste UV fotograferingen.

Skulle lägga ut lite mer & visat hur vi planerar & vad vi gör inför en sådan fotografering men vi är just för tillfället utan internet så jag får blogga ifrån telefonen & det blir ju inte riktigt lika bra men något har jag allt att bjuda på.

Veckan består sedan av en syskon fotografering, Nyföddfoto & möte med dansskolan samt en annan ny eventuell samarbetspartner. Så får vi se om vi hinner med lite kattungar också.

Tänk att man kan h så mycket att göra när man är mammaledig :)


Midsommarfirandet i halvt liggläge..

Igår blev det kotknackaren för mig så jag har haft ett otroligt roligt midsommarfirande mestadels liggandes på rygg tyvärr. Hade en kota i ryggslutet som hoppat helt snett och gett mig en liten inflamation, som tur var han jag gå till kiropraktorn innan helgen istället för att gå med smärtan hela helgen.

Nog om att tycka synd om mig, får ju inte sitta så länge men vill iallafall dela med mig av lite bilder ifrån min senaste undervattensfotografering med mina dansare så ska jag visa lite fler BTS bilder imorgon ;) Här är en av favoriterna även om jag har bättre men en sak i sänder..Mammalediga fotografer behöver också pyssla..

Foto är min hobby, mitt jobb & mitt liv så kanske är det dags att ta tag i den estetiska & pyssliga delen här hemma.

Ett kök stod då på menyn så i söndags startade projekt bygga kök i dotras rum som stått på agendan sen vi flyttade in. Tog min gamla tv-möbel & drog ut lådorna för att sedan måla den vit & borra lite hål för 4 fötter. Såhär långt har jag kommit, idag ska hyllor & annat upp sen återstår bara att "blinga" till den lite ;) så den passar min rock chick!


Syskonfotografering idag..

Fick besök av min dotters dagiskamrater som skulle få bli förevigade för en syskonfotografering. Och livat blev det. Lillkillen som annars är rätt blyg och tillbakadragen var sprudlande glad efter några sura miner så sken han som en sol & busade loss med lillasyster som blev riktigt arg mot slutet. Fick till och med lilla mamma att medverka och se så glada barn de var:Dagens Makro:

När sommaren knackar på dörren:


Himlens alla mirakel..

Att vakna upp varje morgon bredvid dessa två underbara ting ger hjärtat vingar, att sedan höra trippandet av små fötter i trappen & få en dotter uppklättrandes i sängen som kastar sig över en och säger "älskar dig mamma ska vi göra kök nu?" ger en bara en större mening i livet. Älskar min lilla familj, ni är mitt allt!


Systrarna dårhus drog från Norge

Och här är resultatet av vad ett allt för långt släktskap, det är ingen som berättat att man inte blir en normal människa efter man fått systrar. Dårarna som står mest till höger är de som kommer ifrån Sverige och vi säger att norrmännen är tokiga ;)
Vi bjuder på detta innan vi planerar för dagens undervattensfotografering.Om allt vorre en leksak..

..så skulle Blixten svara i andra änden av den här telefonen. Mamma fick sig ett gott skratt iallafall :)


Mina barn är mitt allt - Nyföddfoto:En bild säger mer än 1000 ord!

Ballerinan ifrån Hallstahammar - Year 2

För något år sedan gjorde jag min första ballerinafotografering som nu blivit ett heltidsprojekt så däför bjuder jag på en bild ifrån årets fototräff på ljuvliga Sarah:

Nu drar vi till Norge..

Nu drar vi vidare till Norge jag och mina minimonster. En 10 timmars resa med barnen ska ju bli himla spännande, tur att vi öter upp med moster och huliganerna i Borlänge. Tror allt packats ned idag, gigantisk väska, vagn, iPad, kameran är givet då jag kommer att få fotografera en liten bebis när jag ändå är där.

Vi åker för att medverka på min lillasysters konfimation, något som är väldigt stort i Norge tydligen. Ska bli otroligt roligt att åka, något jag verkligen sett fram emot. Älskar Norge ;)
Min älskade moder och hennes första besök hos lillebror :)

Undervattensfotografering - The first try

Första försöket till en undervattensfotografering med min dansare Sarah till våran utställning på Biblioteket gav efter mycket lek i Photoshop detta resultat.

Det är otroligt tidskrävande och man får ta en bild i taget så det blir många dyk för modellen och på så sätt väldigt påfrestande. Nästa gång tar jag med alla dansare så de får turas om och på så sätt inte blir lika utslitna sen kommer vi att ha en svart bakgrund så jag kan öka bländaröppningen och på så sätt förhoppningsvis gå ner på en mindre bländare då det kommer sänkas ner en svart bakgrund i poolen som förhoppningsvis drar åt sig lite mer ljus.


Det blir lite planering men attans så kul det är att få göra något nytt. Får tacka underbara Roald som lånar ut sin utrustning till mig.


Ett första försök alltså:Undervattensfotografering - BTS

Igår förevigades det för fullt under ytan. Jag sänkte ner min underbara ballerina Sarah som för den delen hjälpt mig med denna fina behind the scene bild.

En stor utmaning blev den mitt i regnrusket. Tur att poolen var uppvärmd & bastun var på för det blev kallt kan jag säga när vi skulle in i huset efter badet & upptäckte att sambon min låst oss ute när han åkte på KENT konseren. Fick låna grannens dusch. Haha..

Resultatet, ja det återstår att se ;)


RSS 2.0