Förlossning i v 34?!

Om jag skulle vara påväg & föda barn i detta nu skulle jag vara livrädd då min bebis bara väger 1600 gram.

Nu har jag en väninna som hade BF dagen efter mig vars vatten gick för 2 timmar sedan. Jag har bara lust att rusa till sjukhuset & lugna henne för jag själv hade varit jätteorolig om det hade varit min situation.

Dock så har ju jag redan ett litet prematur barn sen innan & där gick allt bra utan problem men jag blir så orolig bara när jag själv suttit i samma sits & är gravid i samma vecka som henne.

Detta har ju dock ingenting med fotografering att göra som jag brukar skriva i denna blogg om, vill bara skrika ut hur orolig jag är någonstans.

Idag ska jag iallafall jobba på Make Up Store så jag får annat att tänka på när jag står & sminkar så nu är det dags att göra klart dagens svarta outfit & min make up!

Känns bra när man har tankarna på annat håll!

Bilden jag lagt upp är tagen 2 dagar innan min tös kom förra gången & då var jag liten & hade inte gått upp så mycket själv.


Fine Art Nude - Gravidfotografering

Det FINNS inget vackrare än en gravid kvinna så är det bara och att de ej är så sugna att föreviga sin mage och dessutom göra fine art nude bilder förstår jag inte. Det är vackert med att bara få föreviga en gravidmage sålkart men jag önskar att jag fick göra mer av dena typen av fotograferingar på gravidmagar för jag tycker det är så otroligt vackert och blir bara lycklig när jag får gå igenom dessa bilder.

Jag ska faktiskt ta mig till en väninna som också är fotograf och föreviga min mage tillsammans med min sambo, vi får se om även jag då kastar kläderna för denna typen av bilder eller om vi väljer att föreviga oss ute i vårsolen. Bilder skall jag ha iallafall så den som lever får se!


Gräsänkan saknar sin familj!

Odågan är på chefsutbildning i Kungör och jag kan inte göra annat än att säga att vad i hela världen skulle jag ta mig till utan honom :( usch, var en trist dag igår och det blir en tristare utan honom som alltid får mig att skratta så tokig som han är. Monstret saknar honom med det är det första hon pratar om när hon vaknar här på morgonen och igår fick jag skäll för att vi började äta utan att pappa satt vid matbordet. Hon har pli på sina föräldrar den lille ;)

När jag försökte få med henne på en av mina gravidbilder så fick hon först leka loss med pappa i studion och denna lilla bild knep mamas lilla hjärta, min familj, mitt allt!Boudoir - Morgongåvan

Nu börjar det ju närma sig bröllopssäsongen och vad kan då inte passa bättre än en Morgongåvefotografering att ge bort till din själsfrände?!

Dags att tipsa alla som går i bröllopstankar om detta. Ge bort till den blivande bruden eller varför inte ta och ge bort till brudgummen som morgongåva!?
Se hela min PRISLISTA och/eller erbjudandet jag har för just MÖHIPPA/Morgongåvefotografering HÄR!

Nyföddfotografering - Ett missat guldkorn

Ibland när man kikar lite närmre på sina bilder upptäcker man att man faktiskt missat ett riktigt guldkorn. Som i detta fall. Kunden har beställt denna bild och jag har missat denna bild och bara bläddrat förbi den för att seda nu när jag skulle retuschera den upptäcka att det blev en riktig pärla när man ordnade med bakgrunden, vinkeln och lite mera färger för att den skulle komma fram i sitt rätta ljus.

Sådant tycker jag om och därför måste jag ju få dela med mig av denna ;)Bättre än blommor!

Detta slår alla blommor i världen att få av sin bättre hälft en morgon när man som mest behöver det.

Sen att det tog mig 2 dagar att upptäcka att han skrivit detta & lagt bredvid min säng är en annan historia men lika glad & lycklig blev jag för det :)


Nyföddfotografering - Favoriten från gårdagen

Igår fick jag föreviga en gammal arbetskamrats lilla sötnos som dessutom fick sitt namn efter att han lämnat studion. De tyckte kanske inte att John Doe var passande när de åkte så de gav honom ett namn innan jag kunde visa dom bildgalleriet jag gjort till dom ;)

Nej gravidfotografering & nyföddfotografering är nog det jag tycker är allra roligast just nu det kan ju också bero på att jag själv skall få ett litet knyte hör inom kort, bara några få veckor kvar sen kommer jag fotografera en nyfödd varje dag i 3 veckors tid tror jag allt så nu gäller det att vara kreativ och komma på bra bildideer tills det lilla knytet kommer till världen.

Här är iallafall en av bilderna från gårdagen, en av de få när han faktiskt öppnade ögonen och ej var arg, bitter och tvär:


Finbesök - Detta ser jag bara på film!

Efter dagens nyföddfotografering gick jag ut & satte mig i solen för en välbehövlig paus i vårsolen. Pekade på en fjäril & sa att de sätter sig bara på fingret på sagoprinsessor.

Tji fick jag för det, vilket vårtecken & en bild hann jag ta :)

Blev en lång fotografering idag men det var det allt värt när jag väl fick till de bilder jag ville ha. Gamla arbetskamrater var det som kom med sen 14 dagars lille pojke så nu är den gravida fotografen helt slut här men vad gör det när jag ska hämta dotra & ta helg med familjen :)


Ny header?

Då jag ej fick sova imorse eller inatt för den delen satt jag och pysslade ihop en ny header. är dock inte nöjd, den är ju så kantig men ville byta ut mina bilder. Tips på vad jag kan göra?

Gamla:


Nya:


Kvällens citat:

"Varför somna till dagens dystra & olyckliga vardag när du kan vakna upp till morgondagens lycka?"
- Kristin Lundberg


Med de orden bäddar jag ner mig och glömmer bort allt som har med havandeskapsförgiftning, liten bebis & en trotsande 3 åring att göra för imorgon skall jag få göra något jag älskar, föreviga en nyfödd liten pojke.


Allt sker ändå av en anledning ;)

Ge mig mer gravida..

Att få föreviga! imorgon är det en ny nyföddfotografering planerad och som jag redan längtar, är ju så UNDERBART att få föreviga de små liven när de är så himla små och sköra. Men jag saknar lite gravidmagar, varför är det så få som vågar föreviga något av det vackraste som finns?

En gravid kvinna står högst på listan i min bok över vackra saker på denna jord så ag tycker verkligen ni skall ta chansen och föreviga er när ni kan annars kommer ni att ångra er.


Här har vi iallafall en tös med både vacker mage, vacker dotter och ett strålande leende på bild.Fotografering med manliga dansare:

Ni som tror att jag bara förevigar ballerinor har fel. Jag har även lilla Robert med i schemat över fotograferingar. Han står för en mer "motsatts" till ballerina bilderna samt så är han tillsammans med en av ballerinorna vilket innnebär att jag byggt upp lite mer unika parbilder för mer variation inom mitt projekt.


Sen att han råkar vara en helt otroligt grym illustratör är ju inte helt fel, HÄR har ni en länk till hans sida även om jag vet att han har ännu bättre alster som borde förevigas på sitt samvete.


Här är iallafall en bild ifrån den första fotografering jag hade med honom.Brunch & tillväxtultraljud:

Sjukhuset idag för tillväxtultraljud på morgonkvisten. Har bilder nu på minimonstrets små tår & ansikte i 3D. Väldigt lik storasyster måste jag säga.

Barnet är friskt & mår fantastiskt bra där inne MEN nu är det 21% mindre än genomsnittet, har mindre fostervatten & väger runt 1500 gram.

Efter vidare kontroll visade det sig att flödet i navelsträngen är jättebra men att näringen ifrån modern till moderkakan ej var optimal utan indikerar att jag kanske håller på att få havandeskapsförgiftning. Detta kan resultera i en tidig födsel även denna gång (vilket jag redan räknat med) & nu blir det ännu tätare kontroller.

Bara bebisen mår bra så är jag nöjd!

Så jag drog mig hem, berättade för odågan att våran dotter ska få en *censur* & sen blev det en stor fruktsallad innan jag ska slava vidare undan solen & retuschera klart denna veckas jobb. Är ju fortfarande inte frisk så tur är väl det.

Barnnamn, tips någon?


Ballerinafotografering - Helgnöje

Detta är vad jag roar mig med när jag legat inne en hel vecka med sjuk dotter, attans roligt var det när jag fick med mig sarahs kära sambo som även han ställde upp på bild och upptäckte att det är inte så lätt att få till det fotografen söker ;)

Jag har ju en hel lista med bilder jag vill ha till min utställning och planerar noga vad det är vi skall fotografera när vi åker ut av den anledningen att jag ej velat att mina dansare skall bli sjuka, frysa ihjäl och jag är ej ute efter en hel fotografering utan en specifik bild/ gång vi kör. detta resultarerar i VÄLDIGt mycket jobb och väldigt mycket fotograferande men vad gör man inte för konsten, var det ju någon som sa sist när jag förevigade Sarah i 7 minusgrader ;)


Idag mår jag inte så bra dock, det får jag för jag är så dum, snorar och har mig, tur att det är retuscheringsdag och att jag kan hålla mig inne för att jobba.


Här är iallafall en av de bilder vi fick till igår som skall ingå i min lilla utställning kan man ju hoppas:
Modell Sarah A
Copyright & Fotograf: Kristin Lundberg

Vintern, long gone?

Fader var på besök med Rottisen Selma som snodde min dotters gummibollar när hon skulle förevigas här för en tid sedan. Vi har länge sagt att lilla Selma är lite bortskämd & när jag nu fann denna bild kan jag ju inte annat än att förtydliga det genom en bild som visar gäddhänget ;)

Snön kom & försvann så fort att jag knappt minns den i år om jag ej lyckats fånga den på bild så därför måste jag ju dela med mig av sista vinterbilden innan jag välkomnar våren!


Ballerinafotografering med Julia

Dags att ut och föreviga denna lilla ballerina. En bra sak att göra när man är lite sjuk, nej jag vet men jag har varit instängd i snart en vecka och nu vill jag UT!


Annorlunda Gravidbild - Maria Montazami på magen

På tal om annorlunda ideer till min gravidfotografering så är detta en bland alla bilder jag tagit och denna förevigades klockan 12 på natten till torsdagen efter att jag varit och fotograferat på Make Up Store, att Maria ville "signera" min mage var ju något roligt måste jag säga. En liten hälsning fick den lille som gömmer sig därinne också det tackar vi för Maria :)
Fotograf, retuscheing: Kristin Lundberg

Maria Montazami på magen?!

Igår var jag och fotograferade på Make Up Store här i Eskilstuna då Maria Montazami var på besök inför lanseringen av hennes nya läppstift. riktigt rolig afton med många skratt och jag kunde ju inte låta bli att bara stå och le som en dummer när alla små barn kom in med sina föräldrar och var helt till sig när de såg Maria.

Maria var för den delen inte alls som jag trott, har alltid tyckt hon verkat vara vettig men nu när man träffat henne och ser vilken varm och go människa hon faktiskt är så blir det ju bara ännu bättre. Sen att man fick umgås med sina gamla Make Up Store kollegor var ju inte helt fel det heller.


Med en gravidmage i vägen och en kamera som tog plats på annat håll knäppta jag av alltifrån interiörbilder till porträtt för de som ville bli förevigade med Maria, dessa bilder (De på bild tillsammans med Maria) kommer att dyka upp på hemsidan sen för de som vill se: www.kristin-photography.se


Sen när allt var över kom nog en av de roligaste sakerna under kvällen, jag höll på att skämmas ihjäl men frågar man inte så får man inga svar så är det. För jag undrade nämligen om jag kunde få en gigantisk autograf på min gravida lilla mage! Varför, jo för att jag i denna stund sitter och håller på att ta lite annorlunda gravidbilder och tänkte att detta om något är udda. Maria föll ut i skratt och sa "Självklart, släng fram magen!" Första gången hon skrivit på någons mage förut så jag kände mig lite speciell ;)


I eftermiddag skall ni få se resultatet av denna autograf som jag självklart förevigade på bild i studion så fort jag kom hem men NU lite bilder ifrån kvällen:Den gravida fotografen - Ensam i mitt fönster

Har funnit ett fönster jag gärna sitter och dricker mitt kaffe i när solen går upp, om min dotter tillåter det på mornarna vill säga. enda nackdelen med detta fönster är väl att jag har grannen snett nedanför som säkert undrar vad jag håller på med.

I sommar har jag ett nytt favoritfönster på andra sidan huset på vinden jag kommer att sitta vid för det går ifrån golvet och uppåt och jag ser ut över hela grannområdet, så grannarna där kommer nog tycka jag är helskum, haha. Men det är ett bra ställe att sitta och funderar på hur jag skall jobba med allt, erbjudanden, förberedelser för fotografering, utställningar och annat. Dock något för kallt där ännu.


Om man ska ta tag i att föreviga gravidmagen på ett lite mer kreativt sätt kankse, någon som har något förslag?

Makrofotografering - Våren 2012

Solen skiner och jag får gömma mig bakom ett fönster här inne och ta hand om en sjuk tös. Såg att våran underbara katt hade rivit ur tulpanerna jag fått av min bättre hälft över bordet så det var ju bara att slänga dom men innan det så tänkte jag att de minsann skulle få göra lite nytta i o med att jag ej fått ha dom mer än en dag i min tillvaro.
Jag var kaffesugen när jag satt och funderade i mitt lilla fönster därav att bilden blev som den blev:Hela världen stannar upp..

..när ens barn blir sjukt. Natten till söndagen trodde jag tösen inte kunde andas, hörde bara ett väsande i babymonitorn & jag tror aldrig den här gravidmagen har varit så snabb nerför trappen.

Det har blivit 8 timmars sömn på två nätter då hon hostar & är så otroligt mammig så det har varken blivit något fotande eller retuscherande på dagarna som jag tänkt. Igår däckade jag helt så jag hoppas jag får något gjort idag så jag ej halkar efter.

Fann iallafall att jag fotograferat den sista snön med tösen som bara skänker ett leende till en mammas öga :)


Ett glas vin till frukost någon?

I think not men ett litet skratt fick jag när sambon kom hem ned en vinnare & sa "älskling jag kan lova att du inte kommer bli sugen på rödvin denna gång med tanke på vad jag köpt för något"

Har gått & suktat efter ett glas vin sen jag blev gravid men det får allt vänta såklart.

Iallafall för sisådär 2 år sen gick jag upp en tidig morgon, gjorde frukost & satte mig vid tvn. Tog en smakbit som jag skulle svälja ner med ett par klunkar juice jag hällt upp. Sagt och gjort det gick bra enda tills jag upptäckte att jag hade rödvin i glaset & ej juice, vem tusan köper rödvin på tetra?

Kan säga att jag fick en smärre shock & vinet flög. Usch inte vad man vill ha 7 på morgonen!


Musse Pigg - Gravidfotografering

Som sagt på facebook har jag ju efterfrågat Musse Pigg öron och nu när jag fått hem dom så frågor folk vad jag skulle ha dom till, de flesta antar att jag skall ha dem till barnfotografering men se så fel ni kan ha ;)

Nej faktum är att de skall användas till modellfotografering är det tänkt och för att inviga dem så drog jag in en gravidmage i det hela som inte alls går ihop med detta Disneytema men vad gör det när man vill leka loss litegranna. Får tacka Sofie som hjälpte mig att dra bort stativet ifrån vägen när det kom bilar i allèn :)

Fotograf, Modell & Make Up Artist: Kristin Lundberg

Imorgon kommer Musse

Imorgon kommer en av bilderna med mina Musse Pigg öron jag tagit (mest som skoj) men det kommer självklart under lite mera seriösa former. Det är ju därför jag köpt dom.

Efter att ha somnat i min dotters säng när sambon bytte blöjan på henne för att sedan släpa sig vidare och somna i soffan i 2 timmar, avslutar jag härmed kvällen med att bloda ner hela skrivbordet då jag självklart skall börja blöda näsblod mitt i alltihopp, annars hade Musse dykt upp här på bloggen idag men ni får allt vänta tills imorgon för nu är jag alldeles för trött.


Måste försöka få ihop planerna för morgondagen med då det blev 2 nyfödffotograferingar bokade den här veckan och med så kort varsel så känner jag mig lite stressad för jag vill ju prestera bra när lillkillen kommer imorgon.


Jag ska få fotografafera ett prematurbarn för första gången förutom min egna dotter så det ska faktiskt bli spännande. Han blir 7 veckor imorgon men är lika stor som en normalstor bebis just nu så detta ska bli spännande.


Nu har mitt tangentbord varnat för låg batterinivå 10 ggr under denna text så det är nog dags att lägga ner och ladda batterierna inför imorgon.


GODNATT!!!
Min dotter 4 veckor
Föddes 3 maj 2009
2300 gram
42 cm


Detta var innan jag började fotografera

Våren smyger sig på - Snödroppar

Jag som aldrig ser någonting stannade bilen & glimtade dessa vita små pärlor i rabatten. Solen gör sitt nu så jag väntar mig mer & mer små blomster i rabatten.

 


Gravidfotografering - EGO

Då var det dags att lägga ut en bild ifrån gårdagens lilla egofotografering. Tänk jag fick med mig Musse Pigg öronen men de bjuder jag på lite senare ;)
Fotograf, Make Up Artist & Modell: Kristin Lundberg

Smash the Cake - Födelsedagsfotografering

Snart kan man komma med sina barn för en riktigt rolig födelsedagsfotografering hos mig, detta är vad vi då har att bjuda på.

För priser 6 andra erbjudanden så kan ni gå in på min hemsida: www.kristin-photography.se
Eller varför inte GILLA min grupp på facebook: Kristin Lundberg - PhotographySmash The Cake - Födelsedagsfotografering

Då fick jag göra min efterlängtade Smash The Cake fotografering. Får tacka underbara Monika som gjort tårtan & modellen gör ju riktigt bra ifrån sig måste jag säga :)

Hoppas på fler sådana här underbara fotograferingar då det är otroligt roligt att få föreviga dessa små sötsaker.

Tipsa gärna era nära & kära om ni har ett födelsedagsbarn där familjen vill ha lite speciella bilder :)

 


RSS 2.0